Toegepaste materialen

Polystyreen – PS

PS is een bros, hard polymeer dat wordt afgemengd met slagvaste types. Door de grote verscheidenheid aan mogelijkheden is dit materiaal universeel inzetbaar voor zeer uiteenlopende toepassingen. Ook in glashelder leverbaar: ALFLEX

Amorfe Polyetheentereftalaat – APET

APET is een hoogwaardig materiaal, dat geschikt is voor toepassingen met hoge barrière eisen, hoge eisen aan vetbestendigheid, optimale transparantheid, hoge scheursterkte, geen smaakbeïnvloeding.

Polypropyleen – PP

PP wordt gekozen omwille van het lage soortelijk gewicht, de resistentie tegen hoge temperaturen (magnetron) en is als mix van homo- met copolymeer eveneens inzetbaar in diepvriestoepassingen. De keuze van een homo- of copolymeer bepaalt de stijfheid. PP is redelijk goed bestand tegen vetten, oliën enz. alsook tegen diverse chemicaliën.  De folie is van nature melkachtig maar kan op aanvraag ook als transparante folie geproduceerd worden.

Polyethyleen - PE

PE, onderverdeeld in LDPE en HDPE, is een flexibel en zacht materiaal met een goede weerstand tegen chemicaliën. Het is vrij sterk door de grote rekbaarheid en dankzij de temperatuurresistentie kan PE eveneens voor diepvriestoepassingen dienen. Bovendien heeft PE een uitstekende sealbaarheid.

Neem contact met ons op of

stel ons direct een vraag